Välkommen till La Villa

Hej och välkommen till vår blogg!

Många undrar när det passar som bäst att åka till La Villa och på det svarar vi oftast; ÅRET RUNT

Alés centrum

Området kan besökas året runt eftersom det sydliga klimatet försäkrar att det aldrig blir riktigt kallt. Klimatet är bara en av de underbara sakerna med Languedoc i södra Frankrike! 300 soldagar om året är lätt att stå ut med… Äntligen, äntligen regnar det, det är vad ortsbefolkningen säger när det börjar regna, de är glada när det regnar, det är ju inte så ofta det händer.

Vintern begränsas till december och januari även då kan envisa skandinaver äta ute och övriga tiden på året är det behagliga temperaturer. Även vintertid kan temperaturen ligga runt 10-15 grader under dagen medan nätterna är kallare, med enstaka nattfrost. Vintertid finns skidåkning inom en timmes bilresa bort. Våren börjar i februari, då mimosan blommar; det är mimosafestival i Roquebrun andra helgen i februari. Mimosan följs av blommande mandelträd som kantar många av vägarna längs vinodlingarna.

 

Under juli och augusti kan det bli väldigt varmt, omkring 30 – 40 grader. Då är det klokt att hålla sig i skuggan mitt på dagen. Varför inte ta en siesta, och sedan kan man njuta av de varma kvällarna med spelande cikador. Hösten är lång och varm, och man kan ofta sitta ute och äta lunch i oktober. Hösten är också en bra tid att gå längs de fina sandstränderna utan trängsel, eller vandra i bergen i de många spännande områdena med vackra raviner, sk. gorges.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *